Kıbrıs’ın Martıları

376 Okunma — 03 Şubat 2023 01:14

Ichthyaetus Audouinii, yalnızca Akdeniz ve Sahra Altı Afrika’nın batı kıyısında görülen büyük bir martı türüdür.

1960’ların sonunda, sadece 1000 çift nüfusu ile Dünya’nın en nadir görülen martı türlerinden birisiydi. Daha sonra, yeni koloniler oluşmasına rağmen yine de yaklaşık 10.000 çiftlik nüfusuyla hala nadir görülmektedir.

Birçok büyük martının aksine, Ada Martısı nadiren çöple besleniyor olsa da daha çok kıyılarda ve açık denizlerde balık yiyerek beslenmektedir.

Bu kuş türü, çoğu zaman denizlere açılarak akşamları beslenmektedir ancak bazen kıyılarda da görmek mümkündür.

Kıbrıs’ta, Karpaz Yarımadası açıklarındaki küçük adalarda koloni şeklinde yavrulamaktadır.

etiketlerETİKETLER
Üzgünüm, bu içerik için hiç etiket bulunmuyor.