Cennet Dalış Noktası

213 Okunma — 27 Eylül 2023 17:47

Bu dalış noktası derin olduğundan sadece tecrübeli dalgıçların dalabileceği çok güzel bir dalış noktasıdır. Güneyden doğuya doğru uzanan 27 metreden başlayarak 40 kusur metreye kadar inilebilecek derin bir dalış noktasıdır. Canlılık açısından en zengin dalış noktalarından biridir. Bu dalış noktasında nerdeyse her şeyi görmek mümkün tek sorun derin bir dalış noktası olduğundan dip sürenizin kısıtlı olması ve dalışın tadına tam varamadan yükselmeye başlamak zorunda olmanız. Özelikle haziran ayında çok sayıda Ahtapot ve Lagos sürüleri görmeniz mümkündür.

Ahtapotlar yaklaşık bir buçuk iki metreyi bulan devasa ahtapotlardır. Her iki dalıştan birinde muhakak iki metrelik Mineri (Akya) Tuna, yirmi beşerli guruplar halinde Lagos, çok sayıda orfoz, iki metrelik Vatoz, Elektrik balığı, Ahtapot, Nudibranch, Filkulağı, çeşitli süngerler, yumuşak mercanlar, Denizatı, Sinarit ,Fangri, derin su çipurası, Sorgoz, Karagöz çeşitleri ve tabi çok sayıda Akdeniz’e has balıklarla karşılaşılmaktadır.

Batı tarafına doğru yüzdüğünüz taktirde kaplumbağa ve Vatoz görme olasılığınız büyüktür. Bu kısımda dikkat edip 40 metrenin altına inilmemelidir. Burası dalışın en dip noktasıdır ve kayalık bölgeden çıkılıp, yosunlu bölüme geçilen alandır.

Özelikle son iki senedir büyük artış gösteren farklı cinsteki su altı canlılarını neredeyse her dalışta görmeniz mümkün. Kıbrıs’ta yapılacak tüm dalışlarınızda eğer fotoğraf çekmeye meraklıysanız su altı canlıları ürkütülmediği ve zarar verilmediğinden dolayı çok çeşitli canlıları çok yakın metrajdan çekmeniz mümkündür. Atlantik Okyanusu’nda yaşayan bazı türlerin artık Akdeniz’de ve özelikle Kıbrıs çevresinde yaşam alanı bulup üredikleri tespit edilmiştir. Bunun dışında farklı su altı canlıları, Süveyş kanalından Akdeniz’e geçerek bizlere çok farklı canlılar görme imkanı sağlamaktadır.